התקבלתם למקום עבודה חדש? ותנאי העסקתכם שונו?
כדאי שתכירו, חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) מחייב כל מעסיק למסור לעובד מעל גיל 18 בתוך 30 ימים, ולנער מתחת לגיל 18 בתוך 7 ימים מהיום שהעובד התחיל לעבוד אצלו.
הודעה בכתב המפרטת את תנאי העבודה לרבות:
- שכר
- תקופת העבודה
- תיאור התפקיד
- שעות העבודה
- התנאים סוציאליים וכדומה
כך גם חלה חובה זהה על המעסיק במקרה שחלו שינויים בתנאי העבודה של העובד ועל המעסיק למסור לעובד מעל גיל 18 הודעה בכתב בתוך 30 ימים ולנער מתחת לגיל 18 בתוך 7 ימים בדבר השינויים החדשים.
מדוע חייב לקבל הודעה בכתב על שינוי תנאי העבודה?
תכליתה של הדרישה למסור לעובד הודעה בכתב על תנאי עבודתו נועדה בעיקר ליידע אותו באופן שקוף ומלא על כל תנאי עבודתו, לייתר אי הבנות ושאלות פתוחות ביחס לתנאי העבודה והשכר ולמנוע מחלוקות משפטיות עתידות כאשר משמעות אי מסירת ההודעה על ידי המעסיק היא שבמקרה של תביעה כנגדו, עליו החובה להוכיח מהם תנאי ההעסקה שהוסכמו בין הצדדים.
האם מותר למעסיק לשנות את תנאי עבודה?
זיכרו! עובד יכול לתבוע את מעסיקו בבית הדין לעבודה בגין אי מסירת הודעה על תנאי עבודה, גם לאחר סיום יחסי העבודה ובתוך 7 שנים מיום העילה ובית הדין לעבודה רשאי לפסוק בעניין פיצוי כספי, ללא הוכחת נזק, בסך של עד 15,000 ₪ בגין הפרה זו.
חשיבות בחירת עו"ד המתמחה בדיני עבודה
יש מי שסבור כי מצוי בידו הידע והכללים הנהוגים על מנת שיוכל לנהל בעצמו הליך משפטי העוסק בתחום דיני עבודה. אלא שכמו בכל סוגיה מורכבת אשר דורשת ומצריכה איש מקצוע מיומן, כך גם ניהול הליך משפטי דורש ומחייב מיומנויות וכישורים לרבות ידע משפטי ומומחיות בתחום הספציפי בעולם העבודה.
קבלת ייעוץ של עו"ד המתמחה בדיני עבודה יוודא כי אתם ממצים את זכויותיכם ומקבלים את המגיע לכם בהתאם לחוק.
שוקלים להתחיל בתהליך קבלת פיצוי בגין פגיעה בזכויותיכם? צוות המשרד של עו"ד ליאור חמו ישמחו לעמוד לשירותכם, לייעוץ ראשוני וכל שאלה שעולה לכל אתם מוזמנים לקבוע פגישת ייעוץ עם עו״ד ליאור חמו.