הסכם העסקה לעובד ולמעביד

הסכם עבודה הוא מסמך משפטי מחייב המתווה את תנאי ההעסקה הן לעובד והן למעסיק, במאמר נספק לכם הסבר על נחיצות הסכם עבודה לצדדים וכיצד תגנו על הזכויות שלכם.

הסכם העסקה – הקדמה

הסכם העסקה לעובד ולמעביד הוא צעד חשוב שבו חובת המעסיק למסור לעובד הודעה בכתב על תנאי העסקתו ולא יאוחר מחודש ימים מתחילת עבודתו עוגנה בחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002.

לאור החשיבות של הסכמי ההעסקה בין העובדים למעסיקים, אנחנו כאן כדי להסביר לכם את היתרונות של הסכמים אלו באופן ברור ובצורה בהירה. בהתאם, במאמר זה נבחן את נחיצותו של הסכם העסקה בישראל ואת החשיבות שהוא מעניק הן לעובדים והן למעסיקים. כמו כן, נדון בכמה מהמונחים והשיקולים המרכזיים שיש לכלול בהסכם העסקה בישראל כדי לוודא שהזכויות של שני הצדדים נשמרות בצורה הטובה ביותר.

יתרונות הסכם העסקה לעובדים

הסכם העסקה מהווה כלי חשוב לשמירה על זכויות העובדים בישראל. הוא מתאר את תנאי ההעסקה, לרבות החובות והאחריות של העובד, השכר וההטבות שיקבל במשך העסקתו. הצהרה ברורה של תנאים אלה בהסכם העסקה יכולה לספק הגנה חשובה לעובדים, שכן היא מעניקה להם הבנה ברורה של זכויותיהם וחובותיהם, ויכולה לסייע במניעת אי הבנות ומחלוקות. כמו כן, זה יכול לספק נקודת התייחסות לפתרון מרבית הבעיות אשר עלולות להתעורר במהלך יחסי העבודה.

לאור כך, יש חשיבות גדולה להסתייע בעורך דין לדיני עבודה המתמחה, בין היתר, בהסכמי העסקה. בהתאם, עורך דין יכול לסייע לכם לנסח את הסכם ההעסקה בצורה הטובה והנכונה ביותר וכך למנוע מחלוקות עתידות אשר עלולות להתפתח במהלך תקופת ההעסקה.

יתרונות הסכם העסקה למעסיקים

מלבד העובדה כי קיימת חובה בהתאם לדין ליתן לעובד הסכם העסקה בכתב, הסכם העסקה מועיל לא פחות למעסיקים בישראל, שכן הוא מסייע בקביעת ציפיות וגבולות ברורים לעובד. כמו כן הוא יכול להעניק הגנה למעסיק, שכן הוא קובע את תנאי ההעסקה ויכול לשמש נקודת התייחסות לפתרון מרבית הבעיות אשר עלולות להתעורר במהלך יחסי העבודה.

בנוסף, הסכם העסקה מועיל למעסיקים גם מבחינת קביעת תנאי ההעסקה למטרות מס ולמטרות משפטיות אחרות במקרים בהם יתבעו על ידי עובדיהם ו/או יחקרו על ידי זרוע העבודה של משרד הכלכלה והתעשייה. זאת ועוד, זה יכול לסייע בביסוס אחריות המעסיק בכל מקרה של מחלוקת או תביעה מצד העובד.

לאור כך, בהתאם להמלצה לעיל, כדאי לכם להיעזר בשירותי עורך דין דיני עבודה העוסק, בין היתר, במתן ייעוץ בכל הנוגע להסכמי העסקה, אשר ידע לבחון את הסכם העסקתכם ו/או לכתוב אותו ובכך להבטיח את כלל הזכויות, הן מצד המעסיק והן מצד העובד.

הסכם העסקה לעובד ולמעביד

הסכם העסקה לעובד ולמעביד – עורך דין ליאור חמו

תנאים ושיקולים מרכזיים שכדאי לכלול בהסכם העסקה

סעיף 2 בחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 קובע את תוכן ההודעה על תנאי העבודה אשר המעסיק מחויב לציין בהסכם העסקה:

  • זהות המעסיק וזהות העובד;
  • תאריך תחילת העבודה ואם חוזה העבודה הוא לתקופה קצובה – ציון של תקופת העבודה;
  • תיאור עיקרי התפקיד של העובד;
  • ציון שמו או תואר תפקידו של ממונה ישיר על העובד;
  • סך כל התשלומים המשתלמים לעובד כשכר עבודה ומועדי תשלום השכר;
  • אורכו של יום העבודה הרגיל או שבוע העבודה הרגיל של העובד;
  • יום המנוחה השבועי של העובד;
  • סוגי תשלומים של המעסיק ושל העובד בעבור תנאים סוציאליים של העובד, וכן פירוט הגופים שאליהם המעסיק מעביר בפועל את התשלומים האמורים;
  • הסכם העבודה צריך לפרט את החובות והאחריות של העובד, לרבות ציפיות העובד והמעסיק או התחייבויות אחרות;
  • בהסכם העסקה יש לפרט את הנסיבות שבהן ניתן לסיים את ההעסקה, לרבות תקופת ההודעה המוקדמת או פיצויי פיטורים שיידרשו.

לסיכום חשיבות הסכם העסקה

כעורך דין לדיני עבודה מנוסה, אני מאמין שהסכם העסקה מהווה כלי חשוב להגנה על זכויות וחובות הן של העובדים והן של המעסיקים בישראל. הוא הכרחי לביסוס יחסי עבודה ברורים והוגנים, ויכול להוות נקודות הגנה ונקודות התייחסות חשובות לפתרון מרבית הבעיות אשר עלולות להתעורר במהלך יחסי העבודה.

לפנייה ל- עורך דין ליאור חמו אשר ידע ללוות אתכם בשלב החתימה על ההסכם, בין אם אתם מהצד של העובד ובין אם אתם מהצד של המעסיק צרו קשר.

*אין לראות בתוכן המובא במאמר זה תחליף לייעוץ משפטי פרטני המידע הינו כללי בלבד. לייעוץ אישי מותאם, דיסקרטי וליווי מקצועי ניתן לפנות ל- עו"ד ליאור חמו ולתאם פגישת ייעוץ ראשונית לבדיקת הזכויות שלך לחצו פה והשאירו פרטים שמשרדנו יחזור אליך בהקדם.

אהבתם? שתפו הלאה

הסכם עבודה טוב, הוא הסכם המסדיר את יחסי עבודה בין המעסיק לעובד הספציפי שכן קיימים מספר סוגי התקשרויות אשר כל אחת מהן באה לידי ביטוי בחובות וזכויות שונות של הצדדים וכפועל יוצא, יש להסדיר את צורת ההתקשרות בין הצדדים בהסכם ואת הזכויות והחובות הספציפיות לאותו עובד באופן מסודר כך שההסכם יגן על שני הצדדים ומנע מחלוקות עתידיות בכל התפתחות אשר עשויה להתפתח במהלך תקופת ההעסקה ביניהם.

חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה) קובע במפורש מה התוכן שחייב להופיע בהסכם עבודה, בין היתר, הגדרת תפקידו של העובד, פירוט השכר, תקופת העבודה, סוג החוזה בין הצדדים, פירוט הנושא הפנסיוני, היקף המשרה וכל הטבה נוספת הניתנת לעובד וכדומה, כאשר מעט המעסיקים והעובדים אשר בקיאים בדקויות אשר יש לשים לב אליהן בטרם חתימת הצדדים על ההסכם.

על כן, אנו ממליצים לפנות לעורך דין העוסק בתחום דיני עבודה על מנת לערוך הסכם עבודה חוקי אשר יגן הן על המעסיק והן על העובד בבוא העת, ויימנע הוצאות ותשלומים מיותרים עקב תביעות הדדיות בין הצדדים.

הסכם עבודה הוא מסמך משפטי המפרט את הזכויות שלכם ואת החובות אשר אפשר להטיל עליכם במסגרת תפקידכם כאשר הסעיפים אשר נקבעו בו והוסכמו על דעת הצדדים מחייבים את שני הצדדים במידה שווה לפעול לפיו ולא לחרוג ממנו.

להסכם עבודה קיימת חשיבות רבה הן על מנת להסדיר את תנאי העסקה בין הצדדים כך שכל צד ידע מה הן הזכויות אשר מגיעות לו ומה הן החובות אשר מוטלות עליו והן על מנת לפתור סכסוכים ומחלוקות בין הצדדים במקרים שבהם מתגלה מחלוקת בין הצדדים בכל שאלה אשר אנחנו יכולים למצוא את פתרונה בהסכם, כאשר לרוב בתי הדין לעבודה יפסקו בהתאם למה שנכתב בהסכם שכן קיימת ציפייה כי טרם חתימת הצדדים על ההסכם התייעצו עם עורך דין והסדירו את התנאים באופן הדדי ומוסכם.

על כן, אנו מאמינים כי קיימת חשיבות רבה הן למעסיק בניסוח ההסכם והן לעובד בטרם חתימתו על ההסכם, ומשכך ממליצים להתייעץ עם עורך דין ובדרך זו להימנע ממחלוקות עתידיות אשר עלולות להתפתח בין הצדדים ולגרור אותם לבזבוז זמנם וכספם עקב תביעות הדדיות בין הצדדים.

סעיף 1 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 קובע כי מעסיק מחויב למסור לעובד הודעה על תנאי העסקתו או הסכם עבודה בתוך 30 ימים מהיום שהעובד התחיל לעבוד אצלו ואם מדובר בעובד שטרם מלאו לו 18 שנים, בתוך 7 ימים.

יחד עם זאת, מעסיקים רבים לא פועלים כדין, ולא מוסרים לעובדים את תנאי העסקתם באופן מסודר ועל כן נקבע כי בתי הדין לעבודה רשאים לפסוק פיצוי לדוגמא לטובת העובדים וכנגד המעסיקים בסכום של 15,000 ₪ ואף בנסיבות שונות יותר מכך.

על כן, אנו ממליצים ממליצים הן למעסיק להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה בטרם קבלת עובד לעבודה ומצידו של העובד, במידה ולא קיבלת הסכם עבודה עם תחילת העסקתך, דע לך כי ייתכן ובית הדין יפסוק לזכותך פיצויים בעניין.

רוצה לחזור שוב לחלק מעניין שקראת במאמר ?
משרד עורכי דין ליאור חמו

ליאור חמו עורך דין בעל ניסיון עשיר ב- דיני עבודה, הן בתחום דיני עבודה מעסיקים ודיני עבודה עובדים, משרדנו עוסק בין השאר בהסכמי העסקה, חוזי מעסיק עובד, ליווי שוטף של מעסיקים, דיני נזיקין, משפט אזרחי, טיפול בתביעות לשון הרע ועוד.

פנו אלינו עכשיו, לקביעת פגישת ייעוץ ראשונית ונעגן את זכויותכם ונבחן את סיכויי הפיצוי המגיעים לכם.

לעוד תוכן מעניין בנושא:

חיפשת עורך דין לענייני עבודה? לפגישה עם עו"ד ליאור חמו

או חייגו עכשיו
בואו נקבע פגישה
לפנייה למשרד עוה"ד ליאור חמו
שלום, איך עורך דין ליאור חמו יכול לעזור לך?